Hier vindt u antwoorden op de gebruikelijkste vragen over onze producten.

 • Pleister

  1. Bevatten uw pleisters latex/natuurrubber?
   Onze pleisters zijn helemaal vrij van latex/natuurrubber. Het afdekpapier waarin de pleister is verpakt, is echter aan elkaar gelijmd met een op latex gebaseerde lijm.
   De producten die vrij zijn van verpakkingsmateriaal met latex/natuurrubber zijn: lange pleisters, schaafwondenpleisters, steriele kompressen, elastisch verband en wondreiniger.
  2. Zijn uw pleisters op allergieën getest?
   Pleisters worden gedefinieerd als een medisch hulpmiddel en vallen daarom onder een speciale EU-richtlijn. Alle producten die op de markt worden gebracht hebben een aantal testen ondergaan die erop duiden dat ze veilig zijn voor gebruik op de huid. Als aan deze eisen voldaan is, kunnen ze worden aangemerkt als „hypoallergeen”. Dit garandeert echter niet dat een klein aantal personen niet een huidreactie kan krijgen wanneer het pleisters gebruikt, net zoals een aantal personen allergisch is voor bepaalde etenswaren. Irritatie van de huid is soms ook van zuiver mechanische aard en ontstaat als de pleister wordt verwijderd en de bovenste huidlagen meekomen.
  3. Bevatten uw pleisters colofonium?
   Er is aan Salvequick-pleisters geen stof toegevoegd die colofonium bevat. Colofonium komt echter van nature voor in alle papier, bijv. het afdekpapier van pleisters, maar dan in heel kleine hoeveelheden.
  4. Hoe kunnen uw plasticpleisters ademen?
   Alle Salvequick-pleisters ademen terwijl ze tegelijkertijd beschermen tegen inwerkingen van buitenaf.
   De pleisters die gemaakt zijn van polyurethaan (bijv. Aqua Block en kinderpleisters) laten de huid ademen doordat het materiaal waterdamp laat ontsnappen, terwijl het tegelijkertijd beschermt tegen water en vuil van buitenaf. Ze werken op soortgelijke wijze als geavanceerde werkkleding en regenjassen.
   Andere plasticpleisters (bijv. Aqua Resist) zijn geperforeerd met veel kleine gaatjes om de waterdamp te laten ontwijken, terwijl deze tegelijkertijd vocht van buitenaf weerstaan.
  5. Waaruit bestaat een pleister?
   Over het algemeen kan men zeggen dat een pleister bestaat uit een pleisterfilm bedekt met een dunne laag lijm en een absorberend wondkussentje in het midden van de pleisterfilm. Het met lijm bedekte oppervlak is bedekt met een beschermende laag papier/plastic. De meeste pleisters zitten beschermd in een gesloten papieren zakje.
  6. Hoe werken Salvequick-schaafwondenpleisters (met hydrocolloïd)?
   Salvequick-schaafwondenpleisters werken als een extra huidlaag die druk en wrijving vermindert. Schaafwondenpleisters worden gemaakt van hydrocolloïd, een zelfklevend materiaal dat vocht van de huid absorbeert en een afsluitend kussentje vormt. Het hydrocolloÏd helpt om het vochtige milieu rond de wond te behouden dat het genezingsproces bespoedigt. Het helpt de wond te genezen zonder dat er een wondkorst wordt gevormd en vermindert daarmee het risico op littekenvorming.
 • Exfoliërende Sok

  1. Hoe vaak kan ik Salvequick Exfoliating sokken gebruiken?
   Salvequick Exfoliating-sokken kunnen indien nodig worden gebruikt, maar we raden aan om niet vaker dan eens per 4 maanden te behandelen.
  2. Welke maat hebben Salvequick Exfoliating sokken?
   Er is maar één maat – hij past tot maat 43.
  3. Kun je Salvequick Exfoliating-sokken gebruiken als je diabetes hebt?
   Diabetici dienen een arts te raadplegen alvorens nieuwe voetverzorgingsproducten te gebruiken.
  4. Kun je Salvequick Exfoliating sokken gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?
   Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan uw arts voordat u de sokken gebruikt.
  5. Kan ik Salvequick Exfoliating sokken gebruiken als ik hielscheuren heb?
   Je kunt Salvequick Exfoliating Socks gebruiken als je hielscheuren hebt, maar de sokken bevatten zuren (melkzuur en AHA-zuren) die bij diepere scheuren als irriterend kunnen worden ervaren. Als je diepe, pijnlijke hielscheuren hebt, raden we je aan om Salvequick Exfoliating-sokken te vermijden en de scheuren afzonderlijk te behandelen.
  6. Kun je Salvequick Exfoliating sokken gebruiken als je een gevoelige huid hebt?
   Salvequick exfoliërende sokken worden niet aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid.
  7. Zijn Salvequick Exfoliating-sokken effectief tegen likdoorns en wratten?
   Salvequick Exfoliating sokken zijn niet bedoeld voor gebruik op likdoorns en wratten. Maar naarmate de huid eromheen zachter wordt, kunnen ze daardoor makkelijker te behandelen worden.