Hoelang kan ik mijn pleisters bewaren?
Als de pleisters in hun oorspronkelijke verpakking worden bewaard, kunnen ze tot de vervaldatum worden bewaard. De vervaldatum staat op de verpakking gedrukt.
Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over onze producten.
Als de pleisters in hun oorspronkelijke verpakking worden bewaard, kunnen ze tot de vervaldatum worden bewaard. De vervaldatum staat op de verpakking gedrukt.
Het is belangrijk de blarenpleister op de juiste wijze aan te brengen, zodat hij er niet afvalt. Was de wond en de omringende omgeving eerst met lauw water of een wondreinigingsvloeistof. Zorg er altijd voor dat de huid voordat u de pleister aanbrengt droog en vrij van vuil, lotion en olie is.
Zo brengt u de Blister Rescue aan:
Scheur het beschermende pleisterzakje open. Verwijder het beschermpapier van de pleister (1). Breng de pleister zorgvuldig gecentreerd over de blaar aan en probeer dat met zo min mogelijk plooien te doen. Verwijder dan het witte gevouwen flapje. Verwijder de beschermende plastic bovenlaag (2). U kunt de pleister erop laten zitten totdat hij eraf valt, maar niet meer dan vijf dagen. Vervang de pleister als het gelkussentje doornat wordt.
Zo brengt u de Blister Prevention aan:
Verwijder het bedrukte beschermpapier. Maak een helft van de plastic beschermlaag los langs de geperforeerde lijn. Verwijder de pleister van de plastic beschermlaag en breng hem zorgvuldig gecentreerd aan over het gevoelige gebied. Laat de pleister erop zitten totdat hij er op natuurlijke wijze vanaf valt. Als u een uiteinde vastpakt en zorgvuldig langs de huid straktrekt, kan de pleister gemakkelijk worden losgetrokken.
Pleisters moeten op kamertemperatuur op een donkere, droge plek worden bewaard.
Alle verpakkingen bevatten symbolen die laten zien hoe ze moeten worden gescheiden.
Spuitbussen kunnen naar recyclingstations worden gebracht.
Producten die in contact zijn gekomen met bloed en ander wondvocht mogen niet worden gerecycled. Dat gaat bijvoorbeeld om pleisters, verbanden en kompressen. Deze moeten in plaats daarvan op een passende wijze worden weggegooid, zoals samen met het gewone afval voor verbranding, en mogen nooit in de natuur worden achtergelaten.
Salvequick-schaafwondenpleisters werken als een extra huidlaag die druk en wrijving vermindert. Schaafwondenpleisters worden gemaakt van hydrocolloïd, een zelfklevend materiaal dat vocht van de huid absorbeert en een afsluitend kussentje vormt. Het hydrocolloÏd helpt om het vochtige milieu rond de wond te behouden dat het genezingsproces bespoedigt. Het helpt de wond te genezen zonder dat er een wondkorst wordt gevormd en vermindert daarmee het risico op littekenvorming.
Over het algemeen kan men zeggen dat een pleister bestaat uit een pleisterfilm bedekt met een dunne laag lijm en een absorberend wondkussentje in het midden van de pleisterfilm. Het met lijm bedekte oppervlak is bedekt met een beschermende laag papier/plastic. De meeste pleisters zitten beschermd in een gesloten papieren zakje.
Alle Salvequick-pleisters ademen terwijl ze tegelijkertijd beschermen tegen inwerkingen van buitenaf.
De pleisters die gemaakt zijn van polyurethaan (bijv. Aqua Block en kinderpleisters) laten de huid ademen doordat het materiaal waterdamp laat ontsnappen, terwijl het tegelijkertijd beschermt tegen water en vuil van buitenaf. Ze werken op soortgelijke wijze als geavanceerde werkkleding en regenjassen.
Andere plasticpleisters (bijv. Aqua Resist) zijn geperforeerd met veel kleine gaatjes om de waterdamp te laten ontwijken, terwijl deze tegelijkertijd vocht van buitenaf weerstaan.
Er is aan Salvequick-pleisters geen stof toegevoegd die colofonium bevat. Colofonium komt echter van nature voor in alle papier, bijv. het afdekpapier van pleisters, maar dan in heel kleine hoeveelheden.
Pleisters worden gedefinieerd als een medisch hulpmiddel en vallen daarom onder een speciale EU-richtlijn. Alle producten die op de markt worden gebracht hebben een aantal testen ondergaan die erop duiden dat ze veilig zijn voor gebruik op de huid. Als aan deze eisen voldaan is, kunnen ze worden aangemerkt als „hypoallergeen”. Dit garandeert echter niet dat een klein aantal personen niet een huidreactie kan krijgen wanneer het pleisters gebruikt, net zoals een aantal personen allergisch is voor bepaalde etenswaren. Irritatie van de huid is soms ook van zuiver mechanische aard en ontstaat als de pleister wordt verwijderd en de bovenste huidlagen meekomen.
Onze pleisters zijn helemaal vrij van latex/natuurrubber. Het afdekpapier waarin de pleister is verpakt, is echter aan elkaar gelijmd met een op latex gebaseerde lijm.
De producten die vrij zijn van verpakkingsmateriaal met latex/natuurrubber zijn: lange pleisters, schaafwondenpleisters, steriele kompressen, elastisch verband en wondreiniger.